De Inkomensverschillen in Roermond: Een Blik op Verschillende Wijken

Roermond, gelegen in de provincie Limburg, is een stad met diverse wijken, elk met zijn eigen kenmerken en bevolkingssamenstelling. Een van de factoren die deze diversiteit weerspiegelen, is het gemiddelde inkomen in verschillende wijken. Laten we eens een kijkje nemen naar enkele van deze cijfers.

 

Willem-Alexander wijk

De Willem-Alexander wijk, genoemd naar de huidige koning van Nederland, heeft een bovengemiddeld inkomen van €45.700. Deze wijk kenmerkt zich wellicht door gunstige voorzieningen, aantrekkelijke woningen en mogelijk een bloeiende lokale economie.

 

De Wijher en omgeving wijk

In de De Wijher en omgeving wijk ligt het gemiddelde inkomen iets lager dan in de Willem-Alexander wijk, maar het blijft aanzienlijk hoog met €39.600. Dit kan wijzen op een stabiele economie en een redelijk welvarende gemeenschap.

 

Oolder Veste

Verder naar het zuidwesten van Roermond vinden we de wijk Oolder Veste. Met een gemiddeld inkomen van €35.500 kan deze wijk mogelijk een mix van woningen, variërende van middenklasse tot welvarender, herbergen.

 

Asselt

Asselt, met een gemiddeld inkomen van €35.300, deelt vergelijkbare inkomenscijfers met Oolder Veste. Dit kan duiden op een gelijkmatige verdeling van welvaart in deze regio.

 

Ool 

Ool sluit de lijst af met een gemiddeld inkomen van €35.100. Hoewel iets lager dan de andere wijken, kan Ool nog steeds een welvarende gemeenschap herbergen, met mogelijkheden voor economische groei.

 

Conclusie:

Hoewel inkomenscijfers belangrijk zijn, is het van essentieel belang om de link met werkgelegenheid en economische dynamiek te begrijpen. De aantrekkelijkheid van een wijk voor verschillende soorten banen, de beschikbaarheid van opleidingsmogelijkheden en de lokale economische structuur spelen allemaal een rol in het creëren van inkomensverschillen en de algehele welvaart van de gemeenschap. In Roermond komt de diversiteit niet alleen tot uiting in de inkomenscijfers maar ook in de verschillende kansen en carrièretrajecten die de stad te bieden heeft.

Bent u inwoner van Roermond en overweegt u een nieuwe baan omdat u niet tevreden bent met uw huidige inkomen? Bekijk dan alle vacatures in Roermond en vindt Uw nieuwe droombaan!

Over de auteur

Scroll naar boven